Articole

Fabrica de Fum din Iasi, un mic producator artizanal de produse din carne, asteapta o crestere de 50% a veniturilor in 2021

Fabrica de Fum, un producator artizanal de produse pe baza de carne, din Iasi, detinut de Gabriel Paul Ioan, estimeaza o crestere de 50% a cifrei de afaceri in 2021, indreptandu-se spre 1,5 milioane de lei. Anul acesta, compania va incheia cu venituri de 900.000 de lei, reprezentatii firmei asteptand o crestere a vanzarilor in perioada sarbatorilor.

„Speram sa incheiem acest an cu rezultate comparative cu cele de anul trecut, rezultate care pentru noi sunt multumitoare, dat fiind contextul in care ne-am desfasurat activitatea in 2020. Am reusit sa functionam la capacitate deplina si, mai mult decat atat, am continuat sa facem investitii. (…) Pentru 2021, ne propunem o crestere majora, de cel putin 50% a cifrei de afaceri”, a declarat Marius Lungu, director de productie al Fabrica de Fum.

Pentru 2020, compania estimeaza o cifra de afaceri de peste 900.000 lei, in usoara scadere fata de 2019, cand a incheiat anul cu peste un milion de lei, cauzata de reducerea comenzilor din zona HoReCa. Acest sector reprezenta aproximativ 30 – 40% din cifra totala de afaceri. Pentru a atenua pierderile, compania s-a axat anul acesta mai mult pe vanzarile online, prin platformele cu livrare la domiciliu. „Cosul mediul de cumparaturi a fost de 50 – 60 de lei in 2020.”

Marius Lungu spera totusi ca anul viitor va fi unul mai bun. „Avem in plan schimbari majore si ne dorim sa devenim mai vizibili inclusiv pe plan national si sa fim prezenti pe toate marile platforme de vanzari online.”

In acest an, compania a facut investitii in utilaje de productie si astfel am diversificat productia prin introducerea de produse noi cum ar fi: carnati de porc, carnati de porc si vita, carnaciori cu secarica, carnati mioritici, sunca presata din carne de porc si sunca presata din carne de curcan. „In zona noastra, partea de nord a Moldovei, carnatii sunt foarte apreciati si se afla printre produsele cele mai cautate de anul acesta. Acest lucru a condus la o crestere a productiei de la o luna la alta pentru acest sortiment de produse”, subliniaza Marius Lungu.

Pentru producatorul din Iasi, finalul de an este perioada cu cele mai mari vanzari, cand sunt consumate preponderent produse traditionale, cum sunt cele pe baza de carne. Pentru a face fata comenzilor, producatorul va creste productia fata de cea de anul trecut.

Fabrica de Fum este un producator artizanal de produse traditionale din carne, care a intrat pe piata in 2017 si produce diverse sortimente, precum ceafa de porc afumata, cotlet de porc afumat, muschi afumat si carnati afumati. Produsele comercializate sunt in categoria „Produs Traditional” si necesita un ciclu de fabricatie mai lung, de aproximativ 10-15 zile, pentru ca sunt afumate natural. Pentru 2021, compania are pregateste produse noi.

Compania are ca principala piata de desfacere orasul Iasi, unde produsele, in special cele din carne de porc, sunt listate in magazine de cartier. In egala masura, produsele Fabrica de Fum se gasesc si pe rafturile bacaniilor, care comercializeaza produse variate, cum sunt cele din carne de curcan, rata, oaie sau pasare. Fabrica de Fum colaboreaza cu mai multe bacanii din tara, din orasele Bucuresti, Cluj, Constanta, Galati, dar si cu platforme online precum Real Food, All Farm, Bacania Bolloga, Bacania Tei, Foodicious, Roade si Merinde, Nord Hub.

Sursa: https://www.orange.ro/info/news/zf/article/2996490

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *