Sănătate și nutriție

Mâncarea sănătoasă trebuie să fie construită de natură

         Mâncarea sănătoasă trebuie să fie construită de natură. O mâncare superprocesată transformă informația într-o informație nocivă organismului nostru, această informație este preluată și transmisă mai departe, dar nu este o informație corectă, o informație care poate ajuta organismul să funcționeze corect.

         Putem afirma că mâncarea are două aspecte: unul emoțional și unul biologic, funcțional de informație. Este foarte important să ne uităm la informația din alimente, hrana vindecă, principalul beneficiu dat de către natură este cel al vindecării. În Neuropatie se vorbește despre ideea că, cu cât noi trăim mai mult, avem experiențe mai bune în această viață într-un corp puternic și sănătos, cu atât sufletul se ridică mai mult în cer.

        Hrana e o formă spirituală, căci corpul este și templul Domnului. Au venit foarte multe produse din exterior, noi am renunțat la alimentele noastre tradiționale, am renunțat la mai produce și am luat de-a gata totul, ceea ce a venit la pachet și cu diferitele probleme. Rata obezității a crescut în România la 40% spre 45, în SUA fiind de 85%, modul de a ne alimenta s-a schimbat, a trecut pe “fast”, nu mai sunt mesele tradiționale în familie cu felul întâi, doi, desert.

         Masa în familie era un eveniment care se petrecea zilnic, era un spațiu alocat familiei, pe lângă acest lucru mai avea și rol de socializare.

        În ziua de azi, până și arhitectura spațiilor de locuit s a schimbat bucătăria devenind din ce în ce mai mică, open-space, iar livingul s-a mărit. Fiind open space, lumea se ferește la a găti pentru a nu produce miros de mâncare în apartament.

        Nu mai există bucuria de a ne hrăni, o facem doar pentru a supraviețui. Legat de aceasta, bolile cronice au atins un nivel al armant. Poate că a venit momentul în care să ne întoarcem la o alimentație sănătoasă, mesele să redevină ceea ce erau pe vremuri: un act social si vindecător în același timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *