Preparatele noastre

Coana Slăninuță

O slăninuță delicioasă, tradițională, de bună calitate – Doar la Fabrica de Fum poți savura!

Nu toți oamenii recunosc că sunt înnebuniți după produsele tradiționale grase. Totuși când aud de slăninuța afumată, stau și mă găndesc: Oare este cineva care ar putea rezista? Există cineva care să nu fie atras de frumusețea unei bucăți de slănină proaspăt afumată și care să arate în așa fel încât să spui: Wow! O bucățică din această slănină ar fi grozav să ajungă în stomac! Aroma cuceritoare și gândul că s-ar putea înfrupta cu poftă din acest preparat îi fac să recunoască că ar cumpăra desigur așa ceva.

Sunt multe rețete de slănină afumată, însă merită să încercăm pe acelea tradiționale, pentru a ne bucura de savoarea unui produs natural, bine realizat, fără adaosuri de substanțe nesănătoase. Alege slăninuța de la Fabrica de Fum! De ce? Pentru a savura ceva cu adevărat special, o slăninuță cum făceau bunicii la țară, afumată natural, cu lemn de cireș.

Pentru slăninuță și alte preparate se folosește carnea și slănina provenită de la porci crescuți cu furaje speciale, de calitate. Acest lucru este important pentru gustul uimitor al preparatelor care se vor realiza. Sarea și condimentele sunt alese cu mare grijă pentru ca gustul să fie deosebit, cum numai la preparatele tradiționale mai poți găsi așa ceva.

Slănina pentru acest preparat trebuie să fie proaspătă, să aibă și câteva șuvițe de carne macră, să fie pregătită prin procedeul tradițional de condimentare și afumare cu lemn de cireș (ca în acest caz). Când spunem condimente ne referim desigur la acele ingrediente care sunt sănătoase (ca de exemplu la sare, piper roșu și piper negru, la frunzele de dafin, la coriandru, cimbru, ienibahar) și nicidecum la adaosuri (care nu sunt sănătoase, care îmbunătățesc doar gustul și se folosesc la produsele din comerț, din magazinele alimentare). După afumare cu lemn, slănina tradițională se ține la rece într-un loc special pentru uscarea afumăturilor, ferit de insecte și praf.

Slăninuța tradițională trebuie să facă parte și din alimentația ta, măcar ocazional! Acest produs îți va aminti de copilărie, de vacanța de iarnă când mergeai la bunici, când aceștia tăiau porcul în Ajunul Crăciunului și făceau delicatese din carne și slănină de porc. Alege acest preparat de la Fabrica de Fum! Slăninuța este fragedă, gustoasă, o încântare pentru papilele gustative, se topește-n gură!

1 thoughts on “Coana Slăninuță

  1. Wow amazing blog layout How long have you been blogging for you made blogging look easy The overall look of your web site is magnificent as well as the content

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *