Preparatele noastre

Ceafă Burgheză

Ceafă de porc afumată – Dacă nu guști așa ceva în viața asta, înseamnă că trăiești degeaba!

O farfurie cu preparate delicioase din carne de porc trebuie să cuprindă și câteva felii de ceafă de porc afumată, de la Fabrica de Fum. O astfel de gustare poate fi potrivită pentru o masă festivă – cum este aceea de Crăciun – dar poate fi la fel de bine pusă pe masă pentru a fi servită și într-o zi obișnuită din an.

Ceafa de porc afumată are un gust excelent, e suficient să guști doar puțin și aceea bucată devine cea mai bună, cea mai stârnitoare la gust, astfel încât îți dorești să mănânci iar și iar altă bucată. Norocul tău că un astfel de produs este sățios și nu trebuie să mănânci prea mult pentru a te sătura. Avantajul este că te simți destul de repede sătul, după doar 2-3 feliuțe și nici nu ești în pericol de a te îngrășa acumulând un număr mare de calorii. Un astfel de preparat realizat printr-o rețetă tradițională la Fabrica de Fum este numai bun de mâncat, carnea are un miros irezistibil de apetisant și o savoare specială, de îți lasă gura apă.

Rețetele sunt tradiționale, se folosesc doar condimente naturale – piper boabe, ienibahar, dafin, rozmarin, sare – iar pentru final se asezonează carnea afumată cu boia dulce, piper măcinat,  usturoi și cimbru. Carnea de porc este macerată în baiț ce are condimente alese cu mare grijă și afumată cu fum natural din lemn, ce se asortează cu gustul cărnii. După afumarea tradițională, ceafa de porc se ține la rece într-un loc special pentru zvântarea afumăturilor iar apoi va putea fi păstrată, fără a-și schimba gustul și aroma. Afumatul este un proces important, care necesită multă răbdare. După acest tratament produsul este delicios, dobândește o aromă specifică și își menține prospețimea în timp.

Gustarea din ceafă de porc afumată este excelentă pentru bere dar și pentru un vin bun. Feliile sunt fragede și aromate, perfecte pentru sandwich-uri și antreuri. În curând vin Sărbătorile de iarnă și Anul Nou și nu trebuie să fii îngrijorat de ce vei pune pe masa festivă pentru cei dragi. Renunță la deliciile din carne din producție industrială (ce au mulți aditivi) pentru a avea mai multă grijă de sănătatea ta și înlocuiește-le cu produse tradiționale afumate din carne de porc de la Fabrica de Fum care sunt naturale și o încântare pentru papilele gustative, pur și simplu îți plouă în cerul gurii doar când le privești și le apropii de nas!

Gustă acest preparat cu miros îmbătător – ceafă de porc afumată – și vei spune ,,Daaa, într-adevăr este delicios și bunˮ!

1 thoughts on “Ceafă Burgheză

  1. flooringg spune:

    My brother recommended I might like this web site He was totally right This post actually made my day You cannt imagine just how much time I had spent for this information Thanks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *