Sănătate și nutriție

Ce este nutriția spirituală? Adevărata natură a legăturii noastre profunde cu ceea ce mâncăm.

         Nutriția spirituală este o formă de nutriție atât integrativă, cât și holistică. „Spiritualitatea” este conștientizarea faptului că totul este conectat. „Nutriția” este furnizarea de materiale (alimente) necesare pentru a susține viața. (Wikipedia)

         Nutriția umană sau alimentația capătă un aspect spiritual atunci când devenim conștienți de legătura noastră cu alimentele pe care le consumăm.

         Cu excepția, probabil, a ultimilor cincizeci de ani, oamenii au fost strâns conectați la producția, pregătirea și sursele de hrană. De la vânători-culegători, la fermieri și moșieri, la gospodari care mergeau aproape în fiecare zi la piețele locale ale fermierilor și măcelarilor – știam de unde provine mâncarea noastră, cine o creștea sau o prelucra și că era cu adevărat proaspătă și hrănitoare.

       Astăzi, grădinarii care cresc și recoltează propriile alimente – mai ales dacă sunt cultivate organic fără substanțe chimice – cunosc diferența de gust, calitate și valoare nutritivă a alimentelor cu care au o relație personală și o legătură.  Alimentele care sunt achiziționate de la magazinele alimentare, chiar dacă sunt organice și naturale, nu ne pot hrăni spiritual și fizic așa cum pot alimentele autohtone. Cumpărarea de alimente ecologice cultivate local este un pas în direcția cea bună. Chiar și atunci, cel mai bine este să cumpărăm de pe piețele fermierilor, unde ajungem să ne întâlnim și să cunoaștem oamenii care ne cultivă alimentele.

       De ce este atât de important acest lucru? La urma urmei, nu este nutriția doar despre vitaminele, mineralele, proteinele și carbohidrații pe care îi obținem din consumul de fructe, legume, carne și cereale?

      Amintiți-vă definiția noastră de nutriție: furnizarea de materiale necesare pentru a sprijini viața.

      Fraza cheie aici este „pentru a sprijini viața”. Viața este o calitate care animă materia fizică. În timp ce vitaminele, mineralele și proteinele sunt toate forme de materie fizică, nu toate aceste forme sunt „vii”.

      De fapt, majoritatea acestor așa-ziși nutrienți, care vin la noi sub formă de alimente ambalate și procesate, sunt de fapt destul de morți. Dacă definiția nutriției este „pentru a sprijini viața”, cum pot fi considerate lucrurile care sunt moarte hrănitoare?

        Corpul uman este extrem de inventiv și, având în vedere materia moartă ca hrană, va face tot posibilul să folosească această chestiune pentru a crește și a se susține. Cu toate acestea, dacă suntem interesați de Nutriția Spirituală – nutriție care susține Viața și ne sporește conștientizarea faptului că totul este conectat – atunci trebuie să fim atenți de unde provine mâncarea noastră, cum este creată și că este vie.

        Dimensiunile spirituale și metafizice ale nutriției nu sunt doar teorie sau idei.   Știința a descoperit, de asemenea, că oamenii au nevoie de mai mult decât macro și micronutrienți asociați în mod obișnuit cu o dietă adecvată.

          S-a constatat că biofotonii – bucăți de energie ușoară găsite în plantele vii, precum și la animale – joacă un rol vital în susținerea sănătății și bunăstării celulelor și a sistemului imunitar. Acești biofotoni pot fi găsiți numai în fructe și legume proaspete care sunt încă „în viață”.   Carnea, desigur, nu va furniza biofotoni decât dacă este, de asemenea, consumată proaspătă și neprelucrată. Poate că adevăratul motiv pentru care este consumat sushi-ul proaspăt, este acela că cei care îl consumă simt energia peștelui crud.

         O altă calitate mai recent descoperită a alimentelor, care are un impact puternic asupra celulelor din corpul nostru, este energia electromagnetică emisă de alimentele vii, proaspete.

       Tot ceea ce este viu își creează propriul câmp electromagnetic.    La om, acest câmp este creat de Inimă. Acest câmp conține energie și informații care deschide sau închide ADN-ul și spune celulelor cum să crească și ce funcții să îndeplinească în organism.

        Plantele și animalele care sunt cultivate și îngrijite de oameni primesc informații de la inima umană, cu impact direct, care are drept efect calitatea nutrițională a acestora.     Grădinarii care își cresc propria hrană, fără a perturba procesul cu substanțe chimice artificiale și îngrășăminte, vor obține cele mai mari beneficii nutriționale din consumul de plante (și, probabil, animale) care au ajuns să „cunoască” oamenii care le-au îngrijit.

      Legumele, fructele și animalele care sunt crescute în ferme moderne în stil industrial, fără beneficiul interacțiunii cu dragostea arătată de către oameni, și, prin urmare nu pot oferi oamenilor care le mănâncă energie electromagnetică benefică.

      De fapt, s-a constatat că alimentele produse în acest fel emit un semnal „mort”, asemănător unui semnal distorsionat de la un radio sau televizor. Astfel de alimente pot umple burta și pot oferi o ușurare temporară a foamei, dar nu pot „susține viața”. Consumul de astfel de alimente pe termen lung duce la boală și, în cele din urmă, la moarte.

Sursa: https://www.metaphysics-for-life.com/spiritual-nutrition.html

2 thoughts on “Ce este nutriția spirituală? Adevărata natură a legăturii noastre profunde cu ceea ce mâncăm.

  1. It is appropriate time to make a few plans for the long run and it’s time to be
    happy. I have learn this publish and if I could I want to recommend you
    some fascinating things or suggestions. Maybe you could write
    subsequent articles regarding this article. I wish to read even more issues about it!

  2. Jerry Martin spune:

    Ahaa, its fastidious dialogue about this post here at this web site, I have read all that, so now me also commenting here.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *